Loting

Vanaf het studiejaar 2015-2016 wordt er bij onbetaalde activiteiten geloot. Dit om iedereen een gelijke kans te geven en het mogelijk te maken als je op het moment van het openzetten van de inschrijving net niet kan inschrijven je toch kans maakt.

Uit de enquête van de vierde ALV van het jaar 2015-2016 is gebleken dat er te weinig transparantie was omtrent de loting, vandaar deze pagina.

Hoe werkt de loting?

Het principe van de loting is op basis van een hypergeometrische trekking. Voor degenen die niet hebben opgelet bij statistiek: dit is een trekking zonder teruglegging. Om niet de hele tijd een grote kom te maken met lootjes, wordt de loting in Excel gedaan. Hiernaast zie je een voorbeeld van een loting. Hier hebben 20 man zich ingeschreven, maar er is maar plek voor 15 man. Er moeten dus 5 worden uitgeloot. Als er bijvoorbeeld 100 inschrijvingen waren geweest, dan moeten er 20 man worden ingeloot.

Van elke loting wordt een foto of screenshot gemaakt en gearchiveerd in de database van de mediacommissie.

Wat gebeurt er met de mensen die zijn uitgeloot?

De mensen die zijn uitgeloot, worden op de reservelijst gezet. Het kan gebeuren dat iemand zich, om welke reden dan ook, afmeld voor de activiteit. Om toch met de volle groep op bezoek te gaan wordt iemand van de reservelijst meegenomen.

Om ook gehoor te geven aan degenen die voor de ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt-mentaliteit’ zijn, wordt de reservelijst ingedeeld op basis van inschrijfdatum en tijd. Dus het loont nog steeds je zo snel mogelijk in te schrijven!

 

Ben je op basis van deze pagina nog niet overtuigd? Woon dan een keer een loting bij! Neem contact op met media@svaaa.nl om een afspraak te maken.