Baggage & Ramp employee - Viggo

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Ben jij flexibel en in het weekend beschikbaar? Ben jij op zoek naar een leuke logistieke baan in een super gave omgeving? Ben jij die distributiecentra beu en vind jij het leuk om in de buitenlucht te werken? Studeer je en wil jij buiten je online lessen lekker knallen op de luchthaven Schiphol  lees dan snel verder, wellicht hebben wij een toffe flexibele (bij) baan voor jou!

De afdeling Baggage & Ramp handling verzorgt alle logistieke werkzaamheden rondom het vliegtuig. Dit begint bij het bedienen van de VDGS (Visual Docking Guidance System) en eindigt bij het Push-Backen en slepen van vliegtuigen.

Wie ben jij:
De Baggage & Ramp medewerker die wij zoeken is fysiek sterk en vindt het niet erg om buiten in weer en wind te werken. Sommige koffers wegen tot 32 kg. (je hoeft dus niet meer zo vaak naar de sportschool). Verder voldoe je aan de volgende kenmerken:

  • Je hebt je rijbewijs B, je rijdt immers in verschillende voertuigen rond op het Platform.
  • Je kunt je goed redden in het Engels, onze trainingen zijn in het Engels dus je moet over een voldoende leesvaardigheid van de Engelse taal beschikken. Nederlands is onze voertaal tijdens de werkzaamheden.
  • Je bent minimaal 10 uur per week beschikbaar waarvan één dag in het weekend of twee volledige weekenden in de maand, dit kan aangevuld worden met een dienst gedurende de week
  • Je hebt de laatste 8 jaar in Nederland gewoond, dit i.v.m. antecedentenonderzoek van de AIVD

Wat ga je doen:
Als Baggage & Ramp Employee start je in de bagagekelder, daar ben je verantwoordelijk dat de koffers in de juiste bagagekarren worden geladen. Deze rijd jij vervolgens naar het vliegtuig. Met twee collega’s zorg jij ervoor dat deze koffers in het vliegtuig geladen worden. Voordat dit kan, wordt het vliegtuig door een collega binnen geloodst door middel van de VDGS. Als het vliegtuig op de VOP (Vliegtuig Opstel Plaats) staat leg jij blokken bij de wielen en plaats jij pionnen, zodat het uitstapproces en de belading op een veilige manier gebeurd. Verder zorg jij dat de generator aangesloten wordt. Ook rijdjij voor de belading van het vliegtuig de powerstow (bagageband) bij.

Wat bieden wij jou:

  • Beloning; Je verdient  minimaal € 10,40,- bruto per uur (vanaf 21 jaar) exclusief mooie toeslagen en vakantiegeld, (incl. deze toeslagen kom je ongeveer uit op €13,80 per uur),
  • Mooie toeslagen, Werk je vóór 07.00 of na 19.00 uur of in het weekend? Dan krijg je daar minimaal 25% extra voor. Op zondag krijg je een toeslag van 60%,
  • Reiskostenvergoeding tot 20 km enkele reis.
  • Arbeidscontract voor 10 uur per week,
  • Hele leuke collega’s.
  • Uitdagend werk om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe vergeet dat je aan het werk bent.

Wie zijn wij:
Viggo kent een rijke historie op Eindhoven Airport, sinds 1 april verzorgt Viggo de passagiers- en vliegtuigafhandeling van Transavia op Schiphol. In de jaren 70 is Viggo begonnen met de afhandeling van vluchten en is intussen al 46 jaar lang dé afhandelaar op Eindhoven Airport. Dankzij de inzet van 500 medewerkers helpt Viggo klanten om het beste uit zichzelf te halen Er wordt hierbij meegedacht met problemen en er worden totaaloplossingen aangeboden in luchtvaartdienstverlening. 

Sollicitatieprocedure
Sollicitatiegesprekken zijn via een videogesprek. Een antecedentenonderzoek zal tevens deel uitmaken van de selectieprocedure.