Commissies

Activiteitencommissie – Studie Gerelateerd

Wat doet AC-studie?

Dat de luchtvaartwereld heel interessant is, weten alle Aviation-studenten. Hoe alles werkt kan je leren vanuit een tekstboek en door het volgen van colleges. Maar om daadwerkelijk achter de schermen bij de diverse luchtvaartoperaties te kunnen kijken, is een bijzondere ervaring. Om te kunnen zien waar jij later terecht kunt komen is belangrijk voor het stellen van je eigen doelen, om je netwerk op te bouwen en om je te motiveren om toch weer je boeken open te slaan.

De activiteitencommissie studie-gerelateerd houdt zich bezig met de activiteiten die gerelateerd zijn aan Aviation Studies, dit onder leiding van Irene Winters, de voorzitter van deze commissie. De activiteiten die georganiseerd worden sluiten aan op het opleidingsprogramma. De taak van deze commissie is om de theoretische vakken tastbaarder te maken en zo het studeren leuker te maken. Naast dat de activiteiten informatief en een bijzondere ervaring zijn, bieden ze ook de kans om bij bedrijven contacten te leggen voor eventuele stageplaatsen. Georganiseerde activiteiten zijn bijvoorbeeld excursies naar grote bedrijven zoals Transavia en KLM, maar ook defensie: waar we een kijkje kunnen nemen op de werkvloer (en bij de vliegtuigen). Daarnaast organiseert de commissie ook het bezoek aan vliegshows en interessante congressen. Luchtvaart is een zeer dynamische en uiteenlopende wereld. AC-studie biedt je de kans om een kijkje te nemen in deze wereld en misschien kom je tijdens een van de vele excursies wel achter wat jouw droombaan is!

Commissieleden

Niels Damen

Anne Lucas

Tim Volmer

Luísa Vlaar

Lisanne Sterk

Lars Gerritsen

Irene Winters

D750DSC_20191002190912

Activiteitencommissie – Non Studie Gerelateerd

Wat doet AC-nonstudie?

De activiteitencommissie non-studie-gerelateerd houdt zich bezig met de activiteiten die buiten de studie om worden georganiseerd, dit onder leiding van Robin Knuever. Van gezellige borrels tot trampoline trefbal en van een voetbaltoernooi tot het kerstgala. Deze non studie gerelateerde activiteiten helpen de studenten, naast de drukte van de studie, het jaar door te komen. Daarnaast zorgen alle activiteiten voor een leuke en gezellige sfeer onder de leden.

Commissieleden

Jace Bielschowsky

Willemijn Wentink

Arun van der Eijnden

Jacintha van der Velde

Isa Ipema

Jasper van Polen

Nurettin Ponsen

Stephanie Smulders

Robin Knuever

D750DSC_20191002191024

Media Commissie

Wat doet de Media Commissie?

De mediacommissie, onder leiding van Gijs Bekkers, houdt zich bezig met de media binnen de SVAAA. Media is anno 2020 niet meer weg te denken uit ons leven: we lezen ons nieuws voor een groot deel allemaal digitaal. Als mediacommissie proberen wij hier zo goed mogelijk op in te spelen: via Facebook worden alle activiteiten van ac-non, ac-studie en SSC onder de aandacht gebracht, door bijvoorbeeld promotiestukjes en evenementen met jullie te delen. Snapchat en Instagram zijn ook belangrijke media, hierop worden veel activiteiten gepromoot maar ook veel foto’s gedeeld tijdens de borrels en andere evenementen. Daardoor kunnen leden makkelijk en snel toegang krijgen tot de activiteiten die zich binnen de SVAAA afspelen.

Ook verzorgen wij de website, waar zowel leden als niet leden toegang hebben tot veel informatie over de vereniging. Leden kunnen ook met hun eigen account zich snel en gemakkelijk inschrijven voor activiteiten. Daarnaast brengen wij iedere maand de NOTAM uit. Hier staan bijvoorbeeld interviews van leden en een terugblik op afgelopen activiteiten in.  De mediacommissie is dus eigenlijk de schakel tussen de commissies en de leden door alle activiteiten en ideeën van andere commissies onder de aandacht te brengen via de verschillende kanalen.

Commissieleden

Maxwell Pels

Bram ter Braak

Mare Terwisscha van Scheltinga

Jonathan Beaumont

Lars van Zundert

Gijs Bekkers

D750DSC_20191002191503

Public Relations Commissie

Wat doet de Public Relations Commissie?

De Public Relations commissie heeft als taak het onderhouden en acquireren van relaties met bedrijven. De commissie wordt geleid en vertegenwoordigd door Stefan Smits. Hierbij wordt zij ondersteund door de overige leden en de commissaris PR. Als team streven zij op deze manier naar het minimaliseren van de kloof tussen het bedrijfsleven en de opleiding Aviation.

Commissieleden

Luuk Vellekoop

David van Duuren

Arjen Wagemaker

Stijn de Rooij

Cecilia Kalmeijer

Suhaib Ahmed

Jens Jeukens

AIRco

Wat doet de AIRco?

De AIRco organiseert jaarlijks de officiële introductie van de Aviation Academy: Aviation Introduction for Rookies (AIR). Tijdens deze introductie leren de studenten hun ‘jaar’ kennen. Dit driedaagse event is gevuld met activiteiten waar groepsbinding centraal staat, maar ook alvast een kleine kennismaking met opleiding zelf wordt gerealiseerd. De dagen worden ’s avonds afgesloten met een feest wat de locatie in Zeewolde haar grondvesten doet trillen. Dit omdat wij vinden dat een biertje op zijn tijd ook belangrijk is en onlosmakelijk met het studentenleven verbonden is. Hiermee trachten wij de nieuwe lichting Aviation studenten ook een leuk begin van hun studietijd te bezorgen. De SVAAA is een studievereniging en geen studentenvereniging, er is daarom geen ontgroening. Met het nieuwe AIR concept dat door AIRco ’16 opgezet is kunnen een stuk meer studenten kennis maken met hun jaar. Daar waar voorheen er circa 80 studenten mee gingen met de intro, gingen er met AIR2019 al 175 mee! Het doel van AIRco ’20 is om AIR op een gezonde wijze te laten groeien zodat uiteindelijk – op termijn – alle studenten uit het eerste jaar mee kunnen. Het verleden heeft bewezen dat studenten die mee gegaan zijn op AIR doorgaans beter presteren op de opleiding. Dit komt omdat je op AIR de mede studenten leert kennen waarmee je later voor je tentamens kan leren. Op deze manier probeert deze equipe je een vlammende start in de wondere wereld van de luchtvaart te bezorgen.

Commissieleden

Rick Brouwer Popkens

Sterre Ploegmakers

Les Oostenrijk

Marleen Honsbeek

Lyndsay van Haeren

Annemijn Zemel

Sonny de Lange

Mabèl Reichenfeld

Irene Elfring

D750DSC_20191002191100

Amerika Commissie (AmCo)

Evie Boerman

Wat doet de Amerika Commissie?

De Amerika Commissie (AmCo), dit jaar onder de leiding van Nanne van Schravendijk, is een nieuwe commissie die in het jaar 2019-2020 voor het eerst haar vleugels uit zal slaan. De commissie bestaat uit commissieleden die reeds ervaring hebben binnen de vereniging, of leden die buiten de vereniging relevante ervaring op hebben gedaan.

De AmCo heeft zich als doel gesteld om in het eerste semester van 2020 een reis naar Amerika te faciliteren voor ouderejaars leden van de vereniging. Tijdens de tweeweekse reis naar ‘het beloofde land voor de luchtvaart’ zullen we een aantal steden bezoeken waar we zowel luchtvaart gerelateerde bezoeken, als niet-luchtvaart gerelateerde bezoeken zullen maken. Helaas heeft deze reis wegens COVID-19 niet plaats kunnen vinden en is de invulling voor komend jaar nog onduidelijk.

Houd daarom, als je geïnteresseerd bent, vooral de social media, de NOTAM en andere kanalen van de vereniging goed in de gaten! Weet je nu al vrij zeker dat je mee wil op deze reis? Stuur dan een mail met als onderwerp ‘Geïnteresseerd’, gevolgd door je naam, naar amerika@svaaa.nl, zodat je altijd op de hoogte blijft van de ontwikkelingen!

Commissieleden

Marijn van Hest

Michel van Tooren

Lisanne Sterk

Iris Koch

Nanne van Schravendijk

D750DSC_20191002190455

Senior Student Committee (SSC)

Wat doet de Senior Student Committee?

De studie Aviation bestaat uit 4 jaar lagen. De jongere leerjaren uit de studenten van het 1e en het 2e jaar en de oudere leerjaren uit de studenten van het 3e en 4e jaar. Deze laatste groep studenten heeft ervaring opgedaan bij stage en projectwerk gedaan met de Minor. Een deel van de studenten doet dit in het buitenland. De Senior Student Committee focust zich op deze ‘senioren studenten’. Dit doen we door excursies op hoog niveau te organiseren naar specifieke delen van luchtvaartbedrijven, zoals KLM, LVNL en Schiphol Group, evenals lezingen. Deze excursies en lezingen sluiten aan op de vier specialisaties die worden gegeven op de opleiding. Je krijgt ook meer ‘skills & drills’ vanwege workshops die worden georganiseerd samen met mensen uit het werkveld. De commissie gaat ook de jongere leerjaren helpen. Dit wordt gedaan door middel van het helpen met vakken en projecten van de jongere leerjaren. Ook worden evenementen georganiseerd waarmee de jongere en oudere leerjaren met elkaar in contact komen en er connecties kunnen worden gelegd. Kortom, met de Senior Student Committee krijgt iedereen een beter inzicht en kennis over de lesstof en wordt het gat tussen de jongere en oudere leerjaren verkleind.

Commissieleden

Joost Schroven

Jaimy van Rossum

Emiel Meels

Lonneke van Wieren

Iris Koch

Merel van Paridon

Frank Möller

D750DSC_20191002185732