Commissies 2021/2022

Activiteitencommissie – Studie Gerelateerd

Wat doet AC-studie?

Dat de luchtvaartwereld heel interessant is, weten alle Aviation-studenten. Hoe alles werkt kan je leren vanuit een tekstboek en door het volgen van colleges. Maar om daadwerkelijk achter de schermen bij de diverse luchtvaartoperaties te kunnen kijken, is een bijzondere ervaring. Om te kunnen zien waar jij later terecht kunt komen is belangrijk voor het stellen van je eigen doelen, om je netwerk op te bouwen en om je te motiveren om toch weer je boeken open te slaan.

De activiteitencommissie studie-gerelateerd houdt zich bezig met de activiteiten die gerelateerd zijn aan Aviation Studies, dit onder leiding van Niels Damen, de voorzitter van deze commissie. De activiteiten die georganiseerd worden sluiten aan op het opleidingsprogramma. De taak van deze commissie is om de theoretische vakken tastbaarder te maken en zo het studeren leuker te maken. Naast dat de activiteiten informatief en een bijzondere ervaring zijn, bieden ze ook de kans om bij bedrijven contacten te leggen voor eventuele stageplaatsen. Georganiseerde activiteiten zijn bijvoorbeeld excursies naar grote bedrijven zoals Transavia en KLM, maar ook defensie: waar we een kijkje kunnen nemen op de werkvloer (en bij de vliegtuigen). Daarnaast organiseert de commissie ook het bezoek aan vliegshows en interessante congressen. Luchtvaart is een zeer dynamische en uiteenlopende wereld. AC-studie biedt je de kans om een kijkje te nemen in deze wereld en misschien kom je tijdens een van de vele excursies wel achter wat jouw droombaan is!

Commissieleden

SVAAA_CL-060

Kyra Bottema

SVAAA_CL-055

Sander Hijzen

SVAAA_CL-052

Matthijs Kohnen

SVAAA_CL-058

Anne Lucas

SVAAA_CL-050

Okke Sloots

SVAAA_CL-053

Tim Volmer

SVAAA_CL-080

Luísa Vlaar

SVAAA_CL-057

Irene Winters

Niels Damen

SVAAA_CL-049

Activiteitencommissie – Non Studie Gerelateerd

Wat doet AC-nonstudie?

De activiteitencommissie non-studie-gerelateerd houdt zich bezig met de activiteiten die buiten de studie om worden georganiseerd, dit onder leiding van Jace Bielschowsky. Van gezellige borrels tot trampoline trefbal en van een voetbaltoernooi tot het kerstgala. Deze non studie gerelateerde activiteiten helpen de studenten, naast de drukte van de studie, het jaar door te komen. Daarnaast zorgen alle activiteiten voor een leuke en gezellige sfeer onder de leden.

Daarnaast ondersteunt de commissie andere commissies tijdens bijvoorbeeld reizen, waarbij de commissie mede-verantwoordelijk is voor het regelen van locaties voor borrels en diners.

Commissieleden

SVAAA_CL-047

Saral Budur

SVAAA_CL-041

Arun van der Eijnden

SVAAA_CL-040

Roemer Dolfin

SVAAA_CL-045

Fleur Heikens

SVAAA_CL-037

Olivier van de Lindeloof

SVAAA_CL-035

Jurjen Laansma

SVAAA_CL-038

Bas Westerik

Jace Bielschowsky

SVAAA_CL-034

Media Commissie

Wat doet de Media Commissie?

De mediacommissie, onder leiding van Mare Terwisscha van Scheltinga, houdt zich bezig met de media binnen de SVAAA. Media is anno 2021 niet meer weg te denken uit ons leven: we lezen ons nieuws voor een groot deel allemaal digitaal. Als mediacommissie proberen wij hier zo goed mogelijk op in te spelen: via Facebook worden alle activiteiten van ac-non, ac-studie en SSC onder de aandacht gebracht, door bijvoorbeeld promotiestukjes en evenementen met jullie te delen. Snapchat en Instagram zijn ook belangrijke media, hierop worden veel activiteiten gepromoot maar ook veel foto’s gedeeld tijdens de borrels en andere evenementen. Daardoor kunnen leden makkelijk en snel toegang krijgen tot de activiteiten die zich binnen de SVAAA afspelen.

Ook verzorgen wij de website, waar zowel leden als niet leden toegang hebben tot veel informatie over de vereniging. Leden kunnen ook met hun eigen account zich snel en gemakkelijk inschrijven voor activiteiten. Daarnaast brengen wij iedere maand de NOTAM uit. Hier staan bijvoorbeeld interviews van leden en een terugblik op afgelopen activiteiten in.  De mediacommissie is dus eigenlijk de schakel tussen de commissies en de leden door alle activiteiten en ideeën van andere commissies onder de aandacht te brengen via de verschillende kanalen.

Commissieleden

PF3

Abel Bannink

SVAAA_CL-109

Jonathan Beaumont

SVAAA_CL-115

Emma de Graaf

SVAAA_CL-112

Maxwell Pels

Sverre Rozema
(waarnemend)

SVAAA_CL-141

Public Relations Commissie

Wat doet de Public Relations Commissie?

De Public Relations commissie heeft als taak het onderhouden en acquireren van relaties met bedrijven. De commissie wordt geleid en vertegenwoordigd door David van Duuren. Hierbij wordt zij ondersteund door de overige leden en de commissaris PR. Als team streven zij op deze manier naar het minimaliseren van de kloof tussen het bedrijfsleven en de opleiding Aviation.

De PR commissie houdt zich bijvoorbeeld bezig met het vinden van bedrijven die onze vereniging willen ondersteunen. In ruil daarvoor trachten wij mooie kansen en connecties voor onze leden te onderzoeken waardoor de luchtvaartwereld laagdrempeliger wordt voor onze leden.

Commissieleden

SVAAA_CL-134

Savino Every

SVAAA_CL-126

Kevin Kooistra

SVAAA_CL-129

Stan van Loo

D750DSC_20191009141135

Stefan Smits

David van Duuren

38aeeb2c-69b5-4668-a660-187f0ecbfcc4

AIRco

Wat doet de AIRco?

De AIRco organiseert jaarlijks de officiële introductie van de Aviation Academy: Aviation Introduction for Rookies (AIR). Tijdens deze introductie leren de studenten hun ‘jaar’ kennen. Dit driedaagse event is gevuld met activiteiten waar groepsbinding centraal staat, maar ook alvast een kleine kennismaking met opleiding zelf wordt gerealiseerd. De dagen worden ’s avonds afgesloten met een feest wat de locatie in Zeewolde haar grondvesten doet trillen. Dit omdat wij vinden dat een biertje op zijn tijd ook belangrijk is en onlosmakelijk met het studentenleven verbonden is. Hiermee trachten wij de nieuwe lichting Aviation studenten ook een leuk begin van hun studietijd te bezorgen. De SVAAA is een studievereniging en geen studentenvereniging, er is daarom geen ontgroening. Met het nieuwe AIR concept dat door AIRco ’16 opgezet is kunnen een stuk meer studenten kennis maken met hun jaar. Daar waar voorheen er circa 80 studenten mee gingen met de intro, gingen er met AIR2019 al 175 mee! Het doel van AIRco ’22 is om AIR op een gezonde wijze te laten groeien zodat uiteindelijk – op termijn – alle studenten uit het eerste jaar mee kunnen. Het verleden heeft bewezen dat studenten die mee gegaan zijn op AIR doorgaans beter presteren op de opleiding. Dit komt omdat je op AIR de mede studenten leert kennen waarmee je later voor je tentamens kan leren. Op deze manier probeert deze equipe je een vlammende start in de wondere wereld van de luchtvaart te bezorgen.

Commissieleden

SVAAA_CL-075

Robin van Raamsdonk

SVAAA_CL-073

Lorenzo Bakker

SVAAA_CL-066

Raisa de Kok

SVAAA_CL-065

Sterre Ploegmakers

SVAAA_CL-068

Rick Brouwer Popkens

SVAAA_CL-064

Nicole Staarhof

Simon Groot Antink

SVAAA_CL-063

Lustrumcommissie (LuCo)

Wat doet de Lustrumcommissie?

De Lustrumcommissie (LuCo of Lustrum) is een commissie die eens in de vijf jaar bestaat en als doel heeft het Lustrum van de vereniging te vieren. Lustrum vindt plaats iedere vijf jaar. Dit jaar wordt de SVAAA tien jaar oud en dat moet uiteraard groots gevierd worden! Onder leiding van Iris van Raamsdonk zal de Lustrumcommissie aankomend jaar een aantal unieke evenementen organiseren om het Lustrum te vieren. Uiteraard is de commissie dit jaar samen met de AC-non ook verantwoordelijk voor DIES, het verjaardagsfeest van de vereniging in maart 2022.

Commissieleden

SVAAA_CL-077

Edine van Breemen

SVAAA_CL-086

Jens Jeukens

SVAAA_CL-078

Robin Knuever

SVAAA_CL-089

Mees Lindhout

SVAAA_CL-091

Vincent Meester

SVAAA_CL-095

Zoey van Nassau

SVAAA_CL-076

Nanne van Schravendijk

SVAAA_CL-080

Luísa Vlaar

SVAAA_CL-057

Irene Winters

Iris van Raamsdonk

SVAAA_CL-083

Senior Student Committee (SSC)

Wat doet de Senior Student Committee?

De studie Aviation bestaat uit 4 jaar lagen. De jongere leerjaren uit de studenten van het 1e en het 2e jaar en de oudere leerjaren uit de studenten van het 3e en 4e jaar. Deze laatste groep studenten heeft ervaring opgedaan bij stage en projectwerk gedaan met de Minor. Een deel van de studenten doet dit in het buitenland. De Senior Student Committee focust zich op deze ‘senioren studenten’. Dit doen we door excursies op hoog niveau te organiseren naar specifieke delen van luchtvaartbedrijven, zoals KLM, LVNL en Schiphol Group, evenals lezingen. Deze excursies en lezingen sluiten aan op de vier specialisaties die worden gegeven op de opleiding. Je krijgt ook meer ‘skills & drills’ vanwege workshops die worden georganiseerd samen met mensen uit het werkveld. De commissie gaat ook de jongere leerjaren helpen. Dit wordt gedaan door middel van het helpen met vakken en projecten van de jongere leerjaren. Ook worden evenementen georganiseerd waarmee de jongere en oudere leerjaren met elkaar in contact komen en er connecties kunnen worden gelegd. Kortom, met de Senior Student Committee krijgt iedereen een beter inzicht en kennis over de lesstof en wordt het gat tussen de jongere en oudere leerjaren verkleind.

Commissieleden

SVAAA_CL-032

Emiel Meels

D750DSC_20191002185732

Frank Möller

SVAAA_CL-028

Merel van Paridon

Jaimy van Rossum

SVAAA_CL-030