Commissies

Activiteitencommissie – Studie Gerelateerd

Wat doet AC-studie?

Dat de luchtvaart wereld heel interessant is weten alle Aviation studenten, hoe alles werkt kan je leren vanuit een tekstboek en doormiddel van colleges. Maar om daadwerkelijk achter de schermen bij de diverse luchtvaart operaties te kunnen kijken is een bijzondere ervaring. Om te kunnen zien waar jij later terecht kunt komen is belangrijk voor het stellen van je eigen doelen, om je netwerk op te bouwen en om je te motiveren om toch weer je boeken open te slaan.

De activiteitencommissie studie gerelateerd houdt zich bezig met de activiteiten die gerelateerd zijn aan Aviation Studies, dit onder leiding van Sander Christiaensen, de voorzitter van deze commissie. Deze activiteiten die worden georganiseerd sluiten aan op het opleidingsprogramma. De taak van de commissie is om de theoretische vakken tastbaarder te maken en zo het studeren leuker te maken. Naast dat de activiteiten informatief en een bijzondere ervaring zijn, bieden ze ook de kans om bij bedrijven contacten te leggen voor eventuele stageplaatsen. Georganiseerde activiteiten zijn bijvoorbeeld excursies naar grote bedrijven zoals Transavia en KLM, maar ook defensie; waar we een kijkje kunnen nemen op de werkvloer (en bij de vliegtuigen). Daarnaast organiseert de commissie ook het bezoek aan vliegshows en interessante congressen. Luchtvaart is een zeer dynamische en uiteenlopende wereld, AC-studie biedt je de kans om een kijkje te nemen in deze wereld en misschien kom je tijdens een van de vele excursies wel achter wat je droombaan is.

null

Sander Christiaensen

Voorzitter


Commissie Leden

null

Thom Dijkslag

null

Renée Groen


null

Sumala Heinze

null

Yorrit van de Kamp


null

Wouter Kinds


null

Rense Koomen


null

Vivian Lionarons


null

Emiel Meels


null

Sam Raaijen

null

Pepijn Rottier


null

Merel van Paridon


null

Willem Wilmink


null

Roel Wubben


Activiteitencommissie – Non Studie Gerelateerd

Wat doet AC-nonstudie?

De activiteitencommissie non studie gerelateerd houdt zich bezig met de activiteiten die buiten de studie om worden georganiseerd, dit onder leiding van Charlotte Veerman. Van gezellige borrels tot trampoline trefbal en van een voetbaltoernooi tot het kerstgala. Deze non studie gerelateerde activiteiten helpen de studenten, naast de drukte van de studie, het jaar door te komen. Daarnaast zorgen alle activiteiten voor een leuke en gezellige sfeer onder de leden.

null

Charlotte Veerman

Voorzitter


Commissie Leden

null

Gijs van Dijk


null

Renee Gelderloos

null

Guus Roosken


null

Julia Spin


null

Wesley Teeuwisse


null

Bas Wagenaars


null

Lonneke van Wieren


Media Commissie

Wat doet de Media Commissie?

De mediacommissie, onder leiding van Marilot Molewijk, houdt zich bezig met de media binnen de SVAAA. Media is anno 2017 niet meer weg te denken uit ons leven, we lezen ons nieuws voor een groot deel allemaal digitaal. Als mediacommissie proberen wij hier zo goed mogelijk op in te spelen. Via Facebook worden alle activiteiten van ac-non, ac-studie en SSC onder de aandacht gebracht, door bijvoorbeeld promotiestukjes en evenementen met jullie te delen. Snapchat is ook een belangrijk medium, hierop worden veel activiteiten gepromoot maar ook veel foto’s gedeeld tijdens de borrels en andere evenementen. Daardoor kunnen leden makkelijk en snel toegang krijgen tot de activiteiten die zich binnen de SVAAA afspelen.

Ook verzorgen wij de website, waar zowel leden als niet leden toegang hebben tot veel informatie over de vereniging. Leden kunnen ook met hun eigen account zich snel en gemakkelijk inschrijven voor activiteiten. De mediacommissie is dus eigenlijk de schakel tussen de commissies en de leden door alle activiteiten en ideeën van andere commissies onder de aandacht te brengen via de verschillende kanalen.

null

Marilot Molewijk

Voorzitter


Commissie Leden

null

Gijs Bekkers


null

Max Niessen

null

Youri Rejack


null

Marc Willems


Public Relations Commissie

Wat doet de Public Relations Commissie?

De public relations commissie heeft als taak het onderhouden en acquireren van relaties met bedrijven. De commissie wordt geleid en vertegenwoordigd door Bart Lanters. Hierbij wordt hij ondersteund door de overige leden en de commissaris PR. Als team streven zij op deze manier naar het minimaliseren van de kloof tussen het bedrijfsleven en de opleiding Aviation.

null

Bart Lanters

Voorzitter


Commissie Leden

null

Iris Koch


null

Roosmarijn Leeman


null

Michel van Tooren

null

Sebastiaan van der Voort


AIRco

Wat doet de AIRco?

De AIRco organiseert jaarlijks de officiële introductie van de Aviation Academy: Aviation Introduction for Rookies (AIR). Tijdens deze introductie leren de studenten hun ‘jaar’ kennen. Dit driedaags event is gevuld met activiteiten waar groepsbinding centraal staat, maar ook alvast een kleine kennismaking met opleiding zelf wordt gerealiseerd. De dagen worden ’s avonds afgesloten met een feest wat de locatie in Zeewolde haar grondveste doet trillen. Dit omdat wij vinden dat een biertje op zijn tijd ook belangrijk is en onlosmakelijk met het studentenleven verbonden is. Hiermee trachten wij de nieuwe lichting Aviation studenten ook een leuk begin van hun studietijd te bezorgen. De SVAAA is een studievereniging en geen studentenvereniging, er is daarom geen ontgroening. Met het nieuwe AIR concept dat door AIRco ’16 opgezet is kunnen een stuk meer studenten kennis maken met hun jaar. Daar waar voorheen er circa 80 studenten mee gingen met de intro, gingen er met AIR2016 al 153 mee! Het doel van AIRco ’18 is om AIR op een gezonde wijze te laten groeien zodat uiteindelijk – over de lange termijn – alle studenten uit het eerste jaar mee kunnen. Het verleden heeft bewezen dat studenten die mee gegaan zijn op AIR doorgaans beter presteren op de opleiding. Dit komt omdat je op AIR de mede studenten leert kennen waarmee je later voor je tentamens kan leren. Op deze manier probeert deze tienkoppige equipe je een vlammende start in de wondere wereld van de luchtvaart te bezorgen.

null

Ricardo van Voorst

Voorzitter


Commissie Leden

null

Beaudine Abbo


null

Eva Boogaard


null

Thomas Born


null

Michelle van Ginkel

null

Chamee de Kler


null

Thom van Laarschot


null

Sophie Langstraat


null

Jaimy van Rossum


Senior Student Committee (SSC)

Wat doet de Senior Student Committee?

De studie Aviation bestaat uit 4 jaar lagen. De jongere leerjaren uit de studenten van het 1e en het 2e jaar en de oudere leerjaren uit de studenten van het 3e en 4e jaar. Deze laatste groep studenten heeft ervaring opgedaan bij stage en projectwerk gedaan met de Minor. Een deel van de studenten doet dit in het buitenland. De Senior Student Committee focust zich op deze ‘senioren studenten’. Dit doen we door excursies op hoog niveau te organiseren naar specifieke delen van luchtvaartbedrijven, zoals KLM, LVNL en Schiphol Group, evenals lezingen. Deze excursies en lezingen sluiten aan op de vier specialisaties die worden gegeven op de opleiding. Je krijgt ook meer ‘skills & drills’ vanwege workshops die worden georganiseerd samen met mensen uit het werkveld. De commissie gaat ook de jongere leerjaren helpen. Dit wordt gedaan door middel van het helpen met vakken en projecten van de jongere leerjaren. Ook worden evenementen georganiseerd waarmee de jongere en oudere leerjaren met elkaar in contact komen en er connecties kunnen worden gelegd. Kortom, met de Senior Student Committee krijgt iedereen een beter inzicht en kennis over de lesstof en wordt het gat tussen de jongere en oudere leerjaren verkleind.

null

Jordy van den Hark

Voorzitter


Commissie Leden

null

Mille van der Drift

null

Michiel Jacobi


null

Kyara Metz

null

Femke Mollema


null

Emil Oosterhof