Commissies

Activiteitencommissie – Studie Gerelateerd

Wat doet AC-studie?

Dat de luchtvaart wereld heel interessant is weten alle Aviation studenten, hoe alles werkt kan je leren vanuit een tekstboek en doormiddel van colleges. Maar om daadwerkelijk achter de schermen bij de diverse luchtvaart operaties te kunnen kijken is een bijzondere ervaring. Om te kunnen zien waar jij later terecht kunt komen is belangrijk voor het stellen van je eigen doelen, om je netwerk op te bouwen en om je te motiveren om toch weer je boeken open te slaan.

De activiteitencommissie studie gerelateerd houdt zich bezig met de activiteiten die gerelateerd zijn aan Aviation Studies, dit onder leiding van Kyara Metz, de voorzitter van deze commissie. Deze activiteiten die worden georganiseerd sluiten aan op het opleidingsprogramma. De taak van de commissie is om de theoretische vakken tastbaarder te maken en zo het studeren leuker te maken. Naast dat de activiteiten informatief en een bijzondere ervaring zijn, bieden ze ook de kans om bij bedrijven contacten te leggen voor eventuele stageplaatsen. Georganiseerde activiteiten zijn bijvoorbeeld excursies naar grote bedrijven zoals Transavia en KLM, maar ook defensie; waar we een kijkje kunnen nemen op de werkvloer (en bij de vliegtuigen). Daarnaast organiseert de commissie ook het bezoek aan vliegshows en interessante congressen. Luchtvaart is een zeer dynamische en uiteenlopende wereld, AC-studie biedt je de kans om een kijkje te nemen in deze wereld en misschien kom je tijdens een van de vele excursies wel achter wat je droombaan is.

null

Kyara Metz

Voorzitter

Commissie Leden

null

Sander Christiaensen

null

Thom Dijkslag

null

Rick Fukur

null

Roel Wubben

null

Rense Koomen

null

Mike Kroonenburg

null

Sam Raaijen

null

Pepijn Rottier

Activiteitencommissie – Non Studie Gerelateerd

Wat doet AC-nonstudie?

De activiteitencommissie non studie gerelateerd houdt zich bezig met activiteiten die buiten de studie om worden georganiseerd. Van gezellige borrels tot trampoline trefbal en van een voetbaltoernooi tot het kerstgala. De voorzitter van deze commissie is Mille van der Drift.

null

Mille van der Drift

Voorzitter

Commissie Leden

null

Shaher Baioumy

null

Jop Bolsius

null

Julide Cildir

null

Renee Gelderloos

null

Vera Meijvogel

null

Julia Spin

null

Charlotte Veerman

Media Commissie

Wat doet de Media Commissie?

De mediacommissie, onder leiding van Emil Oosterhof, houdt zich bezig met de media binnen de SVAAA. Media is anno 2017 niet meer weg te denken uit ons leven, we lezen ons nieuws voor een groot deel allemaal digitaal. Als mediacommissie proberen wij hier zo goed mogelijk op in te spelen. Via Facebook worden alle activiteiten van ac-non, ac-studie en SSC onder de aandacht gebracht, door bijvoorbeeld promotiestukjes en evenementen met jullie te delen. Snapchat is ook een belangrijk medium, hierop worden veel activiteiten gepromoot maar ook veel foto’s gedeeld tijdens de borrels en andere evenementen. Daardoor kunnen leden makkelijk en snel toegang krijgen tot de activiteiten die zich binnen de SVAAA afspelen.

Ook verzorgen wij de website, waar zowel leden als niet leden toegang hebben tot veel informatie over de vereniging. Leden kunnen ook met hun eigen account zich snel en gemakkelijk inschrijven voor activiteiten. De mediacommissie is dus eigenlijk de schakel tussen de commissies en de leden door alle activiteiten en ideeën van andere commissies onder de aandacht te brengen via de verschillende kanalen.

null

Emil Oosterhof

Voorzitter

Commissie Leden

null

Simon Baars

null

Tim Bekker

null

Jelmer Jillings

null

Marilot Molewijk

null

Max Niessen

null

Tim Wiegerinck

Public Relations Commissie

Wat doet de Public Relations Commissie?

De public relations commissie heeft als taak het onderhouden en acquireren van relaties met bedrijven. De commissie wordt geleid en vertegenwoordigd door Floris Valk. Hierbij wordt hij ondersteund door de overige leden en de commissaris PR. Als team streven zij op deze manier naar het minimaliseren van de kloof tussen het bedrijfsleven en de opleiding Aviation.

null

Floris Valk

Voorzitter

Commissie Leden

null

Victor Honing

null

Iris Koch

null

Bart Lanters

null

Anique Leijen

null

Thijs van Tol

null

Ricardo van Voorst

AIRco

Wat doet de AIRco?

De AIRco organiseer jaarlijks de officiële introductie van de Aviation Academy: Aviation Introduction for Rookies (AIR). Tijdens deze introductie leren de studenten hun ‘jaar’ kennen. Dit driedaags event is gevuld met activiteiten waar groepsbinding centraal staat, maar ook alvast een kleine kennismaking met opleiding zelf wordt gerealiseerd. De dagen worden ’s avonds afgesloten met een feest wat de locatie in Zeewolde haar grondveste doet trillen. Dit omdat wij vinden dat een biertje op zijn tijd ook belangrijk is en onlosmakelijk met het studentenleven verbonden is. Hiermee trachten wij de nieuwe lichting Aviation studenten ook een leuk begin van hun studietijd te bezorgen. De SVAAA is een studievereniging en geen studentenvereniging, er is daarom geen ontgroening. Met het nieuwe AIR concept dat door AIRco ’16 opgezet is kunnen een stuk meer studenten kennis maken met hun jaar. Daar waar voorheen er circa 80 studenten mee gingen met de intro, gingen er met AIR2016 al 153 mee! Het doel van AIRco ’17 is om AIR op een gezonde wijze te laten groeien zodat uiteindelijk – over de lange termijn – alle studenten uit het eerste jaar mee kunnen. Het verleden heeft bewezen dat studenten die mee gegaan zijn op AIR doorgaans beter presteren op de opleiding. Dit komt omdat je op AIR de mede studenten leert kennen waarmee je later voor je tentamens kan leren. Op deze manier probeert deze zevenkoppige equipe je een vlammende start in de wondere wereld van de luchtvaart te bezorgen!

null

Sjors van Kemenade

Voorzitter

Commissie Leden

null

Simon Baars

null

Sumala Heinze

null

Thom van Laarschot

null

Vera Meijvogel

null

Ricardo van Voorst

Senior Student Committee (SSC)

Wat doet de Senior Student Committee? De studie Aviation bestaat uit 4 jaar lagen. De jongere leerjaren uit de studenten van het 1e en het 2e jaar en de oudere leerjaren uit de studenten van het 3e en 4e jaar. Deze laatste groep studenten heeft ervaring opgedaan bij stage en projectwerk gedaan met de Minor. Een deel van de studenten doet dit in het buitenland. De Senior Student Committee focust zich op deze ‘senioren studenten’. Dit doen we door excursies op hoog niveau te organiseren naar specifieke delen van luchtvaartbedrijven, zoals KLM, LVNL en Schiphol Group, evenals lezingen. Deze excursies en lezingen sluiten aan op de vier specialisaties die worden gegeven op de opleiding. Je krijgt ook meer ‘skills & drills’ vanwege workshops die worden georganiseerd samen met mensen uit het werkveld. De commissie gaat ook de jongere leerjaren helpen. Dit wordt gedaan door middel van het helpen met vakken en projecten van de jongere leerjaren. Ook worden evenementen georganiseerd waarmee de jongere en oudere leerjaren met elkaar in contact komen en er connecties kunnen worden gelegd. Kortom, met de Senior Student Committee krijgt iedereen een beter inzicht en kennis over de lesstof en wordt het gat tussen de jongere en oudere leerjaren verkleind.

null

Jordy van den Hark

Voorzitter

Commissie Leden

null

Femke Mollema

Michiel Jacobi

KASco

Commissie Leden

null

Thom van Poortvliet

null

Fabricio Rooker