Bestuur VIII zoekt Bestuur IX!

Ben jij degene die een jaar lang klaar is om de handen uit de mouwen te steken en de zich de volle 100% in te zetten voor de SVAAA? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Stuur jouw CV en motivatie op naar bestuur@svaaa.nl voor 15 april 2020!

De volgende vacatures staan momenteel open:

Voorzitter

Als voorzitter is het aan jou de taak om de externe contacten van de vereniging te waarborgen. Zo zal je regelmatig buiten de deur te vinden zijn om met eventuele nieuwe partners te onderzoeken of de SVAAA een nieuwe samenwerking aan kan gaan.
Daarnaast zit je de bestuurs-, commissieleden- en algemene ledenvergaderingen voor. Dit houdt in: het maken van agenda’s, zorgen dat de agenda wordt nageleefd tijdens de vergadering, de vergadering efficiënt verloopt en dat iedereen kan zeggen wat hij of zij wil zeggen.
Daarnaast is de voorzitter eindverantwoordelijk voor alles wat er in de vereniging gebeurt.

Vicevoorzitter

Als vicevoorzitter is het aan jou de taak om de interne contacten van de vereniging te waarborgen. Jij bent er verantwoordelijk voor dat je de mening van de leden peilt en het contact met de HvA onderhoudt.
Daarnaast zit je de commissiehoofdenvergaderingen voor. Dit houdt in: het maken van agenda’s, zorgen dat de agenda wordt nageleefd tijdens de vergadering, de vergadering efficiënt verloopt en dat iedereen kan zeggen wat hij of zij wil zeggen.
Daarnaast is de vicevoorzitter samen met zijn of haar medebestuursleden verantwoordelijk voor alles wat er in de vereniging gebeurt.

Secretaris

Als secretaris is het aan jou de taak om de administratie van de vereniging te waarborgen. Zo ben je verantwoordelijk voor het notuleren tijdens alle vergaderingen, het beantwoorden van de bestuursmail, het aannemen van poststukken en de gehele ledenadministratie.
Daarnaast is de secretaris samen met zijn of haar medebestuursleden verantwoordelijk voor alles wat er in de vereniging gebeurt.

Penningmeester

Als penningmeester is het aan jou de taak om de financiën van de vereniging te waarborgen. Zo ben je verantwoordelijk voor de rekeningen van de SVAAA, verwerk je alle declaraties en stuur je facturen uit en ben jij aanspreekpunt voor de KasControle.
Daarnaast is de penningmeester samen met zijn of haar medebestuursleden verantwoordelijk voor alles wat er in de vereniging gebeurt.

Sollicitatieprocedure

Onderstaande data zijn onder voorbehoud en kunnen te allen tijde gewijzigd worden!

Sollicitatie open

15 maart

Deadline aanmelden

16 maart

Ontvangst casussen

25 maart

Deadline casussen

15 t/m 24 april

Sollicitatiegesprekken

11 mei

Rollenspellen

13 mei

Pitches Commissieledenvergadering

27 mei

Bekendmaking Bestuur IX tijdens ALV IV

Waarom zou je een bestuursjaar doen?

Sta een jaar lang aan het roer van een fantastische vereniging!
Een jaar lang de mogelijkheid om jouw skills tot een hoger niveau te brengen!
De unieke kans om de vereniging naar een nog hoger niveau te brengen!
Werk een jaar lang met een geweldig gedreven en enthousiast team!
Een prachtige aanvulling op jouw CV!
Bouw in korte tijd een enorm sterk sociaal netwerk op!
Ontvang iedere maand een bestuursbeurs van €250,-!

Ervaringen

“In januari 2019 had ik niet kunnen bedenken dat ik mijzelf een jaar later op deze fantastische plek had mogen zien. Ter illustratie: ik was eerstejaars Aviation-student, 18 jaar en actief lid bij de SVAAA. Later dat jaar heb ik besloten om te solliciteren bij de Public Relations-commissie (PR). Bij deze commissie heb ik mogen zien hoe ongelooflijk gepassioneerd mensen vrijwillig te werk gaan om voor elkaar een mooie studietijd te realiseren. Al snel was het voor mij duidelijk dat dit naar meer proefde. En zodoende ben ik middels de sollicitatieprocedure voorzitter van Bestuur VIII geworden.

De voorzittersfunctie kent geen specifiek takenpakket zoals dit bij een secretaris of penningmeester wel het geval is. Ik ben verantwoordelijk voor het algeheel functioneren van de vereniging, het onderhouden van externe contacten en ben daarnaast actief als commissaris bij de PR- en AmerikaCommissie. Het verzamelen van alle meningen binnen de vereniging leek mij de grootste uitdaging dit jaar. Dit blijkt in de praktijk enorm mee te vallen. Dit ‘voel je aan’ op een gegeven moment: je hoort verschillende meningen in de wandelgangen en je hebt je commissieleden die enorm waardevol zijn.

Naarmate het jaar vordert merkte ik dat het veel planning vereist om je schoolcarrière en het bestuursjaar in balans te houden. Vaak zijn bestuursactiviteiten na de lessen en ik merkte persoonlijk dat dit op een gegeven moment vermoeiend kan zijn. Dit valt echter in het niet als er een ALV plaatsvindt en je met volle trots mag presenteren waar je je als bestuur mee bezighoudt.

Ik ben er trots op om te vertellen dat ik afgelopen jaar een echt SVAAA-hart heb mogen ontvangen en hoop deze liefde zoveel mogelijk terug te geven aan de vereniging!”

null

Marijn van Hest

VOORZITTER VIII
null

Merel van Paridon

VICEVOORZITTER VIII

“Na 2 jaar commissiewerk binnen AC-studie als commissielid en daarna commissiehoofd, heb ik ervoor gekozen om te solliciteren voor bestuur VIII. Voor mij is dit zeker geen vanzelfsprekende beslissing geweest waarbij ik lang heb getwijfeld. Ik was iets wat onzeker en wist niet zeker of het voor mij was weggelegd. Toch koos ik ervoor om de uitdaging aan te gaan. Vanaf het moment van mijn sollicitatieprocedure tot aan nu heb ik geen seconde spijt gehad van mijn keuze.

Wat ik zo leuk vindt aan het bestuursjaar is dat je dagelijkse taken hebt die je moet uitvoeren om de vereniging in running te houden. Maar dat daarnaast ook continue onverwachtse dingen gebeuren waarbij je op het moment zelf moet handelen of zaken moet oplossen. Als vicevoorzitter ben je veel bezig met interne zaken. In een grote verenging zoals de SVAAA, gebeuren er gedurende het jaar verschillende dingen waarbij je als vicevoorzitter betrokken raakt. Dit zijn vaak hele leuke dingen en soms ben je er juist om problemen op te lossen. Ik persoonlijk vind dat super leuk om te doen omdat je in oplossingen moet denken en op die manier de juiste beslissingen voor de vereniging probeert te maken.

Daarnaast vindt ik een functie in het bestuur als algemeen heel erg interessant en leerzaam. Je denkt continue met elkaar na over de beste beslissingen die genomen moeten worden op allerlei vlakken. Bijna niks bepaal je alleen. Daarin leer je heel veel en ik merk dat ik daar voor mezelf heel veel uit kan halen. Tijdens bestuursvergaderingen hoort het bestuur mij dan ook vaak met een grote glimlach zeggen: ‘’Jongens, ik vindt t echt heel erg leuk om een bestuursjaar te doen!’’. Gewoon zomaar even uit het niks, omdat ik dat oprecht meen.

Mijn commissie-ervaring heeft mij heel erg geholpen tijdens mijn bestuursjaar omdat ik bekend was met de manier van werken binnen de SVAAA en ervaring had met manier van handelen in bepaalde situaties. Echter is commissiewerk geen vereiste en kan iemand zonder commissiewerk soms juist een verfrissende blik hebben op bepaalde vlakken.”

“Ik ben vorig studiejaar commissielid bij AC-studie geweest. Na dit leuke en geslaagde jaar bij AC-studie, merkte ik dat ik opzoek was naar meer uitdaging binnen de vereniging. Dus besloot ik om te solliciteren voor Bestuur VIII. Ik heb wel lang getwijfeld of ik zou solliciteren, maar dat was eigenlijk vooral vanwege mijn studie. Ik wist niet goed wat ik hiermee wou en ook niet hoe mijn 3de jaar van de studie eruit zou komen te zien. Maar op het moment dat het eenmaal duidelijk was, wist ik zeker dat een bestuursjaar de ideale toevoeging en invulling zou zijn voor mijn 3e studiejaar.

Het leuke aan een jaar als bestuurslid vind ik vooral dat je heel erg veel leert. Ten eerste leer je natuurlijk wat er allemaal komt kijken bij het aansturen van een vereniging. Maar je leert bijvoorbeeld ook kritisch denken en vragen stellen of samen (grote/belangrijke) beslissingen maken. Daarnaast vind ik het leuk dat je tijdens je bestuursjaar veel verschillende mensen tegenkomt en leert kennen zowel binnen als buiten de vereniging.

Als secretaris heb je natuurlijk nog een aantal specifieke taken die je moet vervullen. Hierbij kun je denken aan het maken van notulen van vergaderingen, het reageren op mailtjes en eigenlijk zorgen dat alles administratief op orde is. Dit is natuurlijk heel erg belangrijk om de vereniging draaiende te houden.

Wat voor mij als laatste het bestuursjaar heel speciaal en zeker de moeite waard maakt is: dat je aan het begin van het jaar met 3 min of meer onbekenden een visie en doelen voor de vereniging gaat opstellen. Waarna jullie daadwerkelijk aan de knoppen van de vereniging gaan draaien om deze visie door te zetten en doelen te bereiken. Je doet het dus niet alleen, je gaat samen aan de slag om de vereniging weer een beetje leuker, groter, gezelliger, professioneler etc. te maken.”

null

Joanne van der Gulik

SECRETARIS VIII
null

Jacomijn Dorigo

PENNINGMEESTER VIII

“Een dag als penningmeester is anders dan normaal, best logisch natuurlijk. Naast dat ik mijn tweede jaar aviation Engineering volg, moet ik namelijk zorgen dat alle geldzaken binnen de studievereniging goed georganiseerd worden. Ik moet namelijk dingen als facturen en declaraties betalen, maar ook moet ik facturen maken voor de commissie Public Relations om geld in ontvangst te kunnen nemen. De totale inkomsten en uitgaven worden per kwartaal door mij in een boekhoudprogramma gezet voor duidelijke resultaten. Ook worden er door het jaar heen vele begrotingen gemaakt, voor bijvoorbeeld kleine activiteiten als een pubquiz of gala maar ook voor grote activiteiten zoals een buitenlandreis. Deze begrotingen moeten goedgekeurd worden door mij als penningmeester zijnde maar moet voor de grotere bedragen ook door de kascommissie goedgekeurd worden.

Naast deze dingen die ik voornamelijk thuis kan doen, wordt er ook elke week vergaderd met het bestuur om dingen te bespreken en besluiten te maken. Ook is ieder bestuurslid commissaris van één van de commissies, in mijn geval is dit voor AC-non. Met deze commissie wordt er ook zo vaak mogelijk vergaderd en zit ik er voornamelijk bij als schakel tussen de commissie en het bestuur.

Het is elke week een redelijk volle agenda, daarom is het voor mij ook erg van belang dat ik goed plan. Maar uiteindelijk is het zo erg waardevol om je zo in te zetten voor de studieverenging en daarnaast krijg je er ook veel voor terug. Natuurlijk werk ik hard en kost het tijd maar genieten van alle leuke feesten, borrels en reizen is geen probleem!”

Solliciteren

Zorg ervoor dat je voordat je jouw sollicitatie indient onderstaande zaken hebt gedaan:

Motivatiebrief

Curriculum Vitae

Bovenstaande data vrijhouden

Mocht je nog vragen hebben, kun je die hier stellen: