Sollicitatie Penningmeester Bestuur VIII

Lijkt het jou leuk om een jaar lang aan het roer te staan van een jonge studievereniging? Vind jij het leuk om naast je studie wat extra’s te doen? Wil jij unieke ervaringen opdoen en leren van jezelf en anderen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Frequently Asked Questions

Is een bestuursjaar te combineren met mijn studie?
Dit is afhankelijk van het leerjaar waar je komend jaar in zal bevinden. Voor de eerste- en tweedejaars is het prima te combineren met school, aangezien je deze jaren je studie op de HvA zelf volgt. Voor derde- en vierdejaars is het lastiger te combineren aangezien een minor of stage mogelijk ergens anders in Nederland of de rest van de wereld wordt gedaan. Mocht je hiertussen vallen en bijvoorbeeld (gedeeltes van) een leerjaar overdoen, kan er natuurlijk altijd gekeken worden wat de mogelijkheden zijn.

Krijg ik een vergoeding voor mijn werkzaamheden tijdens een bestuursjaar?
Jazeker. De HvA biedt een beurs aan voor studenten met een positief bindend studies die werkzaam zijn binnen het bestuur van een erkende vereniging. Dit wordt gezien als compensatie voor je collegegeld. Je ontvangt iedere maand (een heel kalenderjaar) €250 op je bankrekening en bent hier verder vrij in om uit te geven.

Kan ik mijn vakken halen als ik een bestuursjaar doe?
Absoluut. Hoewel een bestuursjaar druk en hectisch kan ogen is het volledig aan jezelf om de rust te bewaren en je tijd te spreiden. Ervaring leert dat als je bereid bent om ervoor te gaan en overtuigd bent van jezelf, je genoeg tijd zult vinden voor het studeren en maken van projecten. Omdat je niet alleen bent binnen het bestuur kun je aangeven als je even wat minder tijd te besteden hebt, waarna anderen een deel van je werkzaamheden kunnen overnemen. Feit blijft natuurlijk dat school altijd voor gaat.

Wat levert een bestuursjaar mij op?
Buiten een mooie toevoeging op je CV doe je ook erg veel ervaring op binnen de luchtvaartsector en leer je jezelf te ontwikkelen. Je onderhoud contacten met personen uit het bedrijfsleven, ontvangt uitnodigingen voor bijzondere elementen en breidt hiermee je netwerk steeds verder uit. Deze mensen kunnen je veelal aan een stage helpen of andere interessante mogelijkheden. Daarbij leer je ook professioneel vergaderen, effectieve besluiten te vormen en te luisteren naar anderen. Met een bestuursjaar achter de rug heb jij in de toekomst zeker een streepje voor op je medestudenten!

Heb ik nog wel vrije tijd over als ik een bestuursjaar doe?
Naast je studie en bestuurszaken houd je zeker vrije tijd over. Ook al lijkt het misschien redelijk veel en druk is er altijd tijd voor ontspanning. Denk hierbij aan een lekker borreltje samen, een leuk bedrijfsbezoek of een dagje ertussenuit. Verdere activiteiten die je zelf onderneemt zijn natuurlijk geheel voor eigen invulling. Hierbij zul je merken dat je vaak meer tijd overhoudt dan je in eerste instantie misschien dacht.

Functieomschrijving

Stuur je motivatie + CV voor 22 september 23:59 naar bestuur@svaaa.nl!

Nadat je je sollicitatie hebt ingediend ontvang je enkele casussen behorende bij de functie van penningmeester. Deze zul je voor je sollicitatiegesprek inleveren, waarna er een keuze zal worden gemaakt.

Penningmeester

Als penningmeester ben je het financiële gezicht van de vereniging. Jij weet alles van het geld en bent daar ook verantwoordelijk voor. Verder beheer je ook boekhouding en houdt deze up-to-date en doet daarbij wekelijks een update aan het bestuur en doet verslag op de ALV. Tevens houd je je bezig met het sturen van facturen naar bedrijven en ontferm je je over het goedkeuren van begrotingen voor activiteiten.