Gezocht: Vice-Voorzitter der Amsterdam Aviation Association

Lijkt het jou leuk om een jaar lang aan het roer te staan van een jonge studievereniging? Vind jij het leuk om naast je studie wat extra’s te doen? Wil jij unieke ervaringen opdoen en leren van jezelf en anderen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Frequently Asked Questions

Is een bestuursjaar te combineren met mijn studie?
Dit is afhankelijk van het leerjaar waar je komend jaar in zal bevinden. Voor de eerste- en tweedejaars is het prima te combineren met school, aangezien je deze jaren je studie op de HvA zelf volgt. Voor derde- en vierdejaars is het lastiger te combineren aangezien een minor of stage mogelijk ergens anders in Nederland of de rest van de wereld wordt gedaan. Mocht je hiertussen vallen en bijvoorbeeld (gedeeltes van) een leerjaar overdoen, kan er natuurlijk altijd gekeken worden wat de mogelijkheden zijn.

Krijg ik een vergoeding voor mijn werkzaamheden tijdens een bestuursjaar?
Jazeker. De HvA biedt een beurs aan voor studenten met een positief bindend studies die werkzaam zijn binnen het bestuur van een erkende vereniging. Dit wordt gezien als compensatie voor je collegegeld. Je ontvangt iedere maand (een heel kalenderjaar) €250 op je bankrekening en bent hier verder vrij in om uit te geven.

Kan ik mijn vakken halen als ik een bestuursjaar doe?
Absoluut. Hoewel een bestuursjaar druk en hectisch kan ogen is het volledig aan jezelf om de rust te bewaren en je tijd te spreiden. Ervaring leert dat als je bereid bent om ervoor te gaan en overtuigd bent van jezelf, je genoeg tijd zult vinden voor het studeren en maken van projecten. Omdat je niet alleen bent binnen het bestuur kun je aangeven als je even wat minder tijd te besteden hebt, waarna anderen een deel van je werkzaamheden kunnen overnemen.

Wat levert een bestuursjaar mij op?
Buiten een mooie toevoeging op je CV doe je ook erg veel ervaring op binnen de luchtvaartsector en leer je jezelf te ontwikkelen. Je onderhoud contacten met personen uit het bedrijfsleven, ontvangt uitnodigingen voor bijzondere elementen en breidt hiermee je netwerk steeds verder uit. Deze mensen kunnen je veelal aan een stage helpen of andere interessante mogelijkheden. Daarbij leer je ook professioneel vergaderen, effectieve besluiten te vormen en te luisteren naar anderen. Met een bestuursjaar achter de rug heb jij in de toekomst zeker een streepje voor op je medestudenten!

Heb ik nog wel vrije tijd over als ik een bestuursjaar doe?
Naast je studie en bestuurszaken houd je zeker vrije tijd over. Ook al lijkt het misschien redelijk veel en druk is er altijd tijd voor ontspanning. Denk hierbij aan een lekker borreltje samen, een leuk bedrijfsbezoek of een dagje ertussenuit. Verdere activiteiten die je zelf onderneemt zijn natuurlijk geheel voor eigen invulling. Hierbij zul je merken dat je vaak meer tijd overhoudt dan je in eerste instantie misschien dacht.

Wat zijn de vereisten?
Voor de functie vice-voorzitter zijn wij opzoek naar gemotiveerde leden die hun lidmaatschap naar een hoger niveau willen tillen. Ervaring binnen onze vereniging (of een andere vereniging) is gewenst, maar natuurlijk niet verplicht. Vanzelfsprekend is enige kennis over onze vereniging, zoals de verschillende commissies en de beleidsdocumenten, een pré. De Sollicitatieprocedure is voor alle leden geopend, ongeacht of je al jarenlang lid bent, of pas net lid bent geworden. Schroom vooral niet om contact op te nemen met een huidig Bestuurslid als je vragen hebt of twijfelt!

Belangrijke informatie

Stuur je motivatie + CV voor 20 oktober 23:59 naar bestuur@svaaa.nl!

Functieomschrijving

Vice-voorzitter

De Vice-voorzitter van de vereniging is verantwoordelijk voor de interne communicatie. Daarnaast ondersteun je de Voorzitter in zijn of haar taken en neem je deze waar wanneer nodig. Samen met jouw andere bestuursleden zorg je voor een goed functioneren van de Vereniging en zit je als Commissaris bij een of meerdere commissies.

Vraag over het Vice-Voorzitterschap? Stel hem aan het huidige bestuur: bestuur@svaaa.nl.

Tijdspad

Sollicitatie

10 oktober t/m 20 oktober 23.59u

In deze periode is de sollicitatieprocedure geopend. Je levert je motivatie + CV in via bestuur@svaaa.nl. Wanneer deze is binnengekomen ontvang je binnen een paar uur een bevestiging van je sollicitatie aanmelding. Meer informatie over het vervolg van de sollicitatieprocedure zal na 20 oktober volgen.