Interview Renee

  • Stel jezelf eens voor

Mijn naam is Renee Gelderloos, 22 jaar, vierdejaars operations student en ik ben nu bezig met mijn derdejaars stage. Ik heb dus een half jaartje vertraging (gebeurt de besten). Ik woon in Amsterdam, kom oorspronkelijk uit Groningen en heb een bijbaan als Landside Agent bij KLM.

  • Op welke afdeling doe je stage?

Ik loop stage bij KLM Cargo op de afdeling Performance Management. Op deze afdeling wordt gekeken naar de vrijgekomen data bij verschillende processen, vervolgens wordt er gekeken hoe deze processen verbeterd kunnen worden.

  • Hoe ben je aan deze stage gekomen?

Via een vacature op DLWO.

  • Heb je vaste werkzaamheden?

Naast koffie halen voor mijn mede collega’s ben ik helemaal vrij in het indelen van mijn tijd, die ik besteed aan mijn onderzoek.

  • Waar gaat je onderzoek over?

Met mijn onderzoek ga ik achterhalen wat precies de behoeften zijn van klanten (gebruikers van de cool chain) rondom kwaliteit van fresh producten met betrekking tot het transport ervan. Aan de hand daarvan gaan we (KLM Cargo) kijken hoe we de cool chain performance kunnen meten. Er moet dus een KPI worden opgesteld. Er wordt bij dit onderzoek gekeken naar hoe partijen van buitenaf tegen de cool chain aankijken en welke informatie zij graag zouden willen hebben, zodat wij ons daarop kunnen aanpassen. Met mijn onderzoek houd ik me dus bezig met fresh producten en dan voornamelijk de bloemen.

  • Hoe is het om opeens tussen allemaal professionals te werken?

Leerzaam! Iedereen kan je van alles vertellen, waarmee ze bezig zijn en wat ze in hun leven hebben gedaan. Zo krijg je steeds meer mee van de operatie en wat voor verschillende mogelijkheden er allemaal zijn.

  • Wat was een leuk, grappig of bijzonder moment tijdens je stage?

Ik heb tot nu toe nog niet zo zeer een specifiek moment meegemaakt wat erg bijzonder is, maar wat ik wel kan vertellen is dat ik op een afdeling zit met collega’s waar ik elke dag erg mee kan lachen. Het gaat bijvoorbeeld dagelijks over First Dates of Boer Zoekt Vrouw…

  • Wat heb je tot nu toe geleerd?

Dat je vanaf het begin voor jezelf goed je opdracht helder moet hebben, zodat andere mensen je niet van je stuk kunnen brengen. Schroom ook niet alles te vragen aan je begeleider wat je wilt weten. Je bent ten slotte aan het leren!

  • Wat zou je toekomstige stagiaires willen meegeven?

Kies een stage met een onderwerp die je leuk vindt! Je zult er ten slotte een half jaar mee bezig zijn, dan vliegt de tijd zo voorbij, wat bij mij in ieder geval van toepassing is.