Interview Michiel

Mijn naam is Michiel Jacobi en ik ben vierde jaars Engineering student. Afgelopen half jaar heb ik een half jaar stagegelopen bij 981 Squadron Componentenonderhoud, dit op het Logistiek Centrum Woensdrecht van de Koninklijke Luchtmacht.

In dat half jaar werkte ik samen met vijf andere stagiaires waarmee we in totaal 12 projecten mee draaide. Zelf was ik betrokken bij 6 van deze projecten, waarvan ik verantwoordelijk was voor twee projecten. Deze projecten gingen over van alles. Van het ontwerpen van een pomp, tot het in kaart brengen van de interne communicatie tot het verbeteren van een reparatieproces. Behalve dit kwam het ook voor dat de engineers daar het te druk hadden voor sommige klussen, deze pakte wij dan ook op. Al met al was het dus heel divers en zeker op het juiste niveau, wat het erg interessant maakte. Het is ook leuk om te weten dat al je projecten ook echt serieus genomen worden, zeker degene die met bezuinigingen te maken hebben. Vele projecten worden ook daarna gebruikt door het Logistiek Centrum Woensdrecht.

Tijdens mijn tijd op het Logistiek Centrum Woensdrecht heb ik enorm veel geleerd en ook veel verantwoordelijkheid gekregen. Het meest positieve was dan ook de verantwoordelijkheid, ze lieten ons stagiaires eigenlijk alles zelf doen, waardoor je alles zelf kon plannen en uitvoeren. Uiteraard stond ook iedereen klaar om je te helpen waar nodig. Het andere leuke van Woensdrecht is dat er gratis sportfaciliteiten zijn en dat je daar gratis kan verblijven. Helaas is dit ook wel gelijk het nadeel, aangezien Woensdrecht bij Bergen op Zoom ligt en er in de omgeving niks te doen is zit je veelal op de basis, wat niet voor iedereen even makkelijk is.

Als tips voor het kiezen van een stage is het opbouwen en gebruiken van je netwerk, ik heb bijvoorbeeld mijn stage geregeld via mijn minor Gasturbines waar wij al gingen kijken bij het 981Sqn. Voor tijdens je stage moet je vooral alles zien. Je komt niet elke dag op een militaire basis met C130s, Apaches, Chinooks, en natuurlijk F16s dus maak daar gebruik van. Zo gingen we bijvoorbeeld een keer kijken bij een C130 die Touch & Go’s aan het oefenen was.