Interview RIFF - Sanne Vllasaku

In het kort wie ben jij?
Hoi! Ik ben Sanne Vllasaku, 20 jaar en zit in mijn 2e jaar van Operations. Mijn vrije tijd besteed ik graag in de sportschool en samen met mijn vrienden. Zelf werk ik bij RIFF, voor Royal Schiphol Group. Daar ben ik Engagement Specialist en houd ik mij vooral bezig met de contacten met de passagiers.

Dus… jij werkt voor RIFF, wat onderscheid RIFF van andere werkgevers in jouw optiek?
RIFF is een bedrijf met meerdere afdelingen waarbij alle afdelingen gefocust zijn op de digitale contacten met de klant. Zelf heb ik altijd bij particuliere bedrijven gewerkt, dus het was voor mij allemaal erg indrukwekkend om een bedrijf binnen te lopen die zo goed georganiseerd is. Als je werkt bij RIFF dan krijg je je eigen teamleider aangewezen die jou zal helpen met trainingen en andere zaken gedurende de tijd dat je er werkt.

Hoe ben je precies bij deze bijbaan gekomen? Is de bijbaan gewoon toevallig voorbij komen vliegen of hing die al een tijdje in de lucht?
Toen ik in Amsterdam kwam wonen, had ik behoefte aan een baantje in de buurt. Zo hoorde ik van een klasgenoot, dat op de website van SVAAA een vacaturebank was, waar meerdere baantjes voor studenten werden aangeboden die betrekking hebben tot luchtvaart. Ik vond het een goede stap om een bijbaan te zoeken die meer in mijn interessegebied lag. Dit resulteerde in het solliciteren voor de vacature van Engagement Specialist, dit was de vacature die mij het meest aansprak.

Wat sprak je precies aan bij een bijbaan via RIFF?
Bij RIFF kom je te werken voor Royal Schiphol Group. Je hele baantje draait om het onderhouden van contacten met de passagiers. Ik vind het altijd erg fijn om mensen te kunnen helpen, en vooral nu dit om problemen gaat waar mensen mee kampen voordat, terwijl of na hun reis is zag ik dit als een leuke uitdaging. Elke telefoontje, elk chatbericht of elke mail is weer een totaal andere case en deze afwisseling sprak mij erg aan. Om een bijbaantje te kunnen combineren met luchtvaart, was voor mij een compleet plaatje.

Valt je bijbaan bij RIFF te combineren met het studentenleven?
Bij RIFF zijn er meerdere contracten waar je uit kunt kiezen. Het contract met het minimale aantal uren, is 16-24 uur per week. Vaak komt het voor dat je 24 uur per week moet werken. Als dit niet haalbaar blijkt dit zijn dan kan je gerust met je teamleiders in gesprek om te vragen of je de minimale uren kan werken. 24 uur per week werken is pittig naast je studie om, maar als je gemotiveerd genoeg bent is het haalbaar.

Hoe zijn je collega’s bij RIFF? Hoe ga je met ze om?
Wat betreft het team is het een gemixt team. Het is onwijs gezellig, er hangt een goede sfeer en je zult je meteen thuis voelen binnen het team. Als je ’s ochtends om 7 uur het kantoor inloopt, komt er toch een glimlach op je gezicht door de leuke mensen in het team. In je pauzes kun je gezellig samen gaan lunchen in de kantine (met een heeerlijk aanbod), een potje tafeltennissen of knuffelen met de kantoorhond.

Hoe belangrijk is het voor jou om een bijbaan te hebben naast je studie en studievereniging?
Het hebben van een bijbaan is voor mij heel belangrijk, vooral omdat ik nu op mezelf woon en daarvoor huur en dagelijkse kosten moet betalen. Ome DUO kan mij daarin soms nog wel eens tekortschieten en het maandelijkse bedrag wat ik gestort kreeg van RIFF heeft mij nog op twee voeten kunnen laten staan.

Denk je dat je deze werkervaring kan gebruiken in het beroep wat je voor ogen hebt?
Het is tof dat je hier een goede indruk krijgt van de dagelijkse problemen die zich op Schiphol voordoen onder de passagiers. Soms zijn dit cases waar je lang mee bezig bent en veel inzet voor moet geven en soms zijn het ontzettend simpele vragen die je met je opgedane kennis makkelijk kunt beantwoorden. Wat betreft mijn gekozen studierichting, denk ik niet dat de werkervaring die je bij RIFF hebt opgedaan gaat gebruiken voor je toekomstige baan.

Wat is jouw nummer één advies voor aankomende studenten?
Wil je komen werken bij RIFF, denk er dan goed over na of het minimale urencontract (16-24) past in jouw werkweek naast de studie. Het is absoluut te doen als jij je tijd goed in kunt delen en het er ook voor over hebt om een dag in het weekend te werken. Verder heb je geen verplichte dagen om te werken, zolang je maar aan je aantal uren komt. Wel is het een voorwaarde, om eens in de 6/8 weken een nachtdienst te draaien. Keep this in mind 😉

Waarom zou jij een mede Aviation studiegenoot aanraden om bij RIFF te werken?
Als je wilt komen werken bij RIFF, voor Royal Schiphol Group, raad ik het je zeker aan. Het is een onwijs leuk team en het is fijn om al wat te kunnen proeven van de dagelijkse bezigheden die zich op Schiphol voordoen. Je bent in contact met de passagiers via verschillende kanalen. Zo is er altijd voldoende afwisseling in wat je doet. Elke dag is anders, en het is een uitdaging om niet te weten wat voor cases er allemaal op je pad komen. Het geeft voldoening als jij de telefoon ophangt en weet dat de passagier tevreden is met het advies wat je hebt gegeven.

Hoe ziet een dag bij Royal Schiphol Group eruit?
Dit verschilt per keer weer. We beheren 4 kanalen van Schiphol. Dit is de telefoonlijn, de chat dienst (Whatsapp en Messenger), videocall en social (Twitter, Facebook en Instagram). Elke dienst zit je op een van deze kanalen om de passagiers met vragen te helpen. De call en chat diensten spreken voor zich. Op Schiphol zelf staan een aantal SSU’s (Self Service Units). Hiermee kunnen passagiers die zich op Schiphol bevinden contact met ons leggen via videobellen. Dit vind ik altijd het leukste om te doen, omdat je de passagier kan aankijken terwijl je ze helpt met hun vraag. Verder kan je in het Social team terecht komen. Zo zul je de hele dag de tijdlijn in de gaten houden van Schiphol en reageren op de berichten die binnenkomen.